КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ у рамках співпраці з Інститутом післядипломної освіти та довузівської підготовки ПНУ ім. В.Стефаника

Викладачі кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Навчально-наукового інституту мистецтв у рамках співпраці з Інститутом післядипломної освіти та довузівської підготовки ПНУ ім. В.Стефаника провели лекційні та практичні заняття на курсах підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти відповідно до програм – «Інноваційні педагогічні технології в роботі сучасного вчителя  образотворчого мистецтва і керівника гуртка (студії)» з 23 по 26 листопада  та  «Інноваційні педагогічні технології в роботі сучасного вчителя трудового навчання та технології і керівника гуртка (студії)» з 06 по 09 грудня 2021 року.

В межах одного модуля підвищення кваліфікації вчителів образотворчого мистецтва та керівників гуртків (студій) викладачами кафедри було розкрито  такі теми: «Сучасні підходи до навчання образотворчого і декоративного мистецтва та етнодизайну» (проф.Тимків Б.М.), «Анімація як спосіб розвитку творчих здібностей учнів» (ст. викладач Городецький В.І), «Особливості навчання учнів різноманітним технікам на уроках образотворчого мистецтва» (ст. викладач Стефанишин Л.Р.), «Педагогічний малюнок» (доц. Синишин Л.О.), «Синтез матеріалів на уроках образотворчого мистецтва» (ст. викладач Сеник М.М.).

 

В межах іншого модуля підвищення кваліфікації  для вчителів трудового навчання та технології було розкрито такі теми: «Сучасні підходи до  трудового навчання та технологій» (проф.Тимків Б.М.), «Розвиток у школярів творчої активності в процесі конструктивно-художньої діяльності засобами 3D моделювання» (ст. викладач Городецький В.І), «Художнє ткацтво як інновація в навчальному процесі» (ст. викладач Сеник М.М.), «Особливості навчання учнів художньої обробки шкіри» (ст. викладач Стефанишин Л.Р.).