Співпраця з Інститутом післядипломної освіти та довузівської підготовки ПНУ ім. В.Стефаника

Викладачі кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Навчально-наукового інституту мистецтв в рамках співпраці з Інститутом післядипломної освіти та довузівської підготовки ПНУ ім. В.Стефаника з 23 по 26 листопада 2021 року провели лекційні та практичні заняття на курсах підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти відповідно до  програми – «Інноваційнні педагогічні технології в роботі сучасного вчителя образотворчого мистецтва та керівника гуртка (студії)».

Мета програми – удосконалення ключових компетентностей в межах професійної діяльності з урахуванням вимог професійного стандарту та стандарту освіти зі спеціальності 014.12 Середня освіта (Образотворче мистецтво).

В межах одного модуля викладачі кафедри поділились досвідом зі слухачами курсів на такі теми: «Сучасні підходи до навчання образотворчого і декоративного мистецтва та етнодизайну» (проф.Тимків Б.М.), «Анімація як спосіб розвитку творчих здібностей учнів» (стар. викл. Городецький В.І), «Особливості навчання учнів різноманітним технікам на уроках образотворчого мистецтва» (стар. викл. Стефанишин Л.Р.), «Педагогічний малюнок» (доц. Синишин Л.О.), «Синтез матеріалів на уроках образотворчого мистецтва» (стар. викл. Сеник М.М.).