Виїздне засідання кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну до Галицької Малої академії мистецтв Галицької міської ради Івано-Франківської області та екскурсія до Національного заповідника “Давній Галич”

Відповідно до розпорядження директора Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Вастиля Стефаника 31 жовтня 2023 р. відбулось виїздне засідання кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва до Галицької Малої академії мистецтв Галицької міської ради Івано-Франківської області  та екскурсія для студентів і викладачів у Національному заповіднику “Давній Галич”. Багатостолітня історія галицьких земель – це культурне надбання українського народу. Знайомство з мистецькими пам’ятками Галича розпочалось з пошанування пам’яті Михайла Павловича Фіголя (був одним із організаторів створення Художнього музею в Івано-Франківську та Національного музею-заповідника “Давній Галич”). Студенти та викладачі мали можливість ознайомитись з колекцією музею у митрополичих палатах, відвідати Галичину могилу (курган розташований на найвищій точці Крилоського городища), пройти стежками оборонних валів княжого дитинця, побачити велич будівничого зодчества церкви Успіння Богородиці XVI ст. тощо. В ході відвідин галицького краю було сплановано зустріч та підписання договору про співпрацю з Галицькою Малою академією мистецтв Галицької міської ради Івано-Франківської області, що дозволить у майбутньому розширити коло зацікавлень майбутніх абітурєнтів та сприятиме плідному співробітництву двох освітніх структур.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації Національного заповідника “Давній Галич” та Малої академії народних ремесл м. Галича за співпрацю і допомогу!