Звітна наукова конференція викладачі та студентів ПНУ ім. В. Стефаника

5 та 6 квітня 2023 року в Навчально-науковому Інституті мистецтв  відбулася звітна наукова конференція викладачі та студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника секція мистецтвознавства, підсекція методики викладання мистецтва. У конференції взяли участь студенти та  професорсько-викладацький склад кафедри. Конференція відбулась у змішаному форматі (аудиторно та на платформі Zoom).

В межах звітної конференції були обговорені шляхи вдосконалення проведення занять з фахових дисциплін для студентів спеціальності 0.14.12 Середня освіта (образотворче мистецтво) (професор ТИМКІВ Б.М.),  використання традицій народного мистецтва Гуцульщини на гурткових заняттях в загальноосвітніх школах (доцент Юсипчук Ю. В.), особливості проведення занять з декоративно-вжиткового мистецтва у гірській школі (доцент КОРПАНЮК В. В), використання світлин Юліана Дороша (фото майстрів художніх промислів та ремесел) у процесі навчання учнів на гурткових заняттях (доцент ГНАТЮК М.В.), гурткові заняття з ювелірного мистецтва як засіб творчого розвитку учнів в закладах позашкільної освіти (старший викладач ГОРОДЕЦЬКИЙ В.І.), ефективні форми проведення занять з художньої вишивки зі студентами спеціальності 014.12 Середня освіта (Образотворче мистецтво) (старший викладач ВЕРЕТКО О.І. ), традиційне ткацтво осередку народних промислів Глиняни міжвоєнного періоду Галичини (минуле та сьогодення) (аспірантка  КОМАН Г.М.).

Кращі наукові доповіді  студентів ОП Магістр денної форми навчання  рекомендовані до друку, окрім того студенти отримають грамоти Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, Навчально-наукового інституту мистецтв та кафедри методики викладання образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та дизайну.